Logistiek

Kom ook werken bij NIPV, hét kennisinstituut voor crsisbeheersing en brandweerzorg.


Waar ga je werken?

Een deel van ons Centrum Ondersteuning Landelijke Slagkracht (COLS) is gevestigd in Zoetermeer. Dit deel is verantwoordelijk voor de logistieke ondersteuning van de hulpdiensten en de persoonlijke beschermingsmiddelen voor zowel hulpverleners als burgers. Daarnaast draait het centrum piketdiensten voor de noodhulpverlening in het kader van het landelijke bijstandsteam voor Urban Search and Rescue (USAR), maar ook als er bij grote evenementen tijdelijke zendmasten nodig zijn die extra bereik bieden voor C2000, het communicatiesysteem voor alle hulpdiensten.

Verder beheert het centrum in Zoetermeer het USAR-materieel en de landelijke voorraden – denk aan zandzakken, kussens, laarzen, handschoenen en jodiumpillen – maar ook het speciale materieel van de politie, zoals containers, waterwerpers en arrestatievoertuigen. We beheren ook specialismes van de brandweer welke vallen onder GBO-SO. Denk aan STH, grootschalige ontsmetting, gebouw gebonden ontsmetting en nucleair plan kernongevallen.

NIPV wordt met recht een kennisinstituut genoemd, maar in Zoetermeer gaan we veel verder dan de theorie. Hier moet je meteen klaarstaan om materieel voor te bereiden voor directe inzet. Het werk is soms heel spannend en hectisch, maar ook heel waardevol: je ziet meteen de maatschappelijke bijdrage van jouw werk. Kijk maar naar de USAR-inzet na de aardbeving in Turkije en Syrië.

Bij het COLS werken denkers en doeners, van projectleiders tot medewerkers die elke dag het materieel onderhouden. Maar al onze collega’s in Zoetermeer hebben een paar dingen gemeen: ze zijn nieuwsgierig en resultaatgericht zijn en houden van de dynamiek van het werkveld. Als je houdt van dicht op het maatschappelijk vuur zitten, dan zit je hier op de juiste plek.

soufiane voor een brandweerauto

“Je ziet meteen, hier doen we het voor”

Soufiane Benslimane werkt op de NIPV-vestiging in Zoetermeer en is daar verantwoordelijk voor de logistieke ondersteuning van de hulpdiensten en de persoonlijke beschermingsmiddelen voor hulpverleners en burgers in tijden van rampen of calamiteiten. Lees zijn verhaal over wat hij zo leuk vindt aan zijn baan.

Bekijk onze actuele vacatures

Tactisch inkoper
Vacature31-05-2023
Strategisch inkoper
Vacature31-05-2023
Team ondersteuner
Vacature23-05-2023
Trainee Omgevingsveiligheid
Vacature09-05-2023
Operations engineer
Vacature26-04-2023
Backend developer
Vacature26-04-2023