Onderwijs

Kom ook werken bij NIPV, hét kennisinstituut voor crisisbeheersing en brandweerzorg.

Waar ga je werken?

Je gaat aan de slag bij het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV), hét kennisinstituut voor crisisbeheersing en brandweerzorg. In die rol zijn we de innovatieve motor in het versterken en verbinden van veiligheidsregio’s, de Rijksoverheid en crisispartners. In een wereld die snel verandert door klimatologische, digitale, maatschappelijke en internationale ontwikkelingen, dragen jij en je collega’s bij aan een veilig en veerkrachtig Nederland.

Of het nu gaat om opschalen voor een natuurramp of de opvang van Oekraïense vluchtelingen, NIPV verbindt de juiste kennis en mensen aan actuele uitdagingen. Dat doen we met een breed pakket aan diensten, waaronder opleidingen op het vlak van brandweerzorg, crisisbeheersing en GHOR en opgeschaalde zorg.

Bij NIPV kun je een maatschappelijke relevante carrière opbouwen, want je werkt met enthousiasme aan actuele vraagstukken over crisisbeheersing en brandweerzorg. Daarvoor beschikken we over hoogwaardige samenwerkingsverbanden met diverse universiteiten en hogescholen in Nederland en Europa. We bieden volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, ruimte voor eigen inbreng en aanpak én uitstekende arbeidsvoorwaarden. Dat doen we vanuit een inclusieve houding, met respect voor ieders eigenheid. Want juist het werken in divers samengestelde teams maakt ons werk beter, leuker en interessanter.

tanja portret

Tanja Guyken: “Er komt veel langs op een dag, maar daar houd ik van”

Tanja Guyken is decaan Operationele Opleidingen Brandweer bij NIPV. Haar taak is het samenstellen van de opleidingen voor al het brandweerpersoneel dat uitrukt in de rode auto’s. “Het is toch de maatschappelijke component die dit werk bijzonder maakt. Hulpverlener zijn moet in je systeem zitten: je doet iets voor een groter goed.” Lees het volledige interview met Tanja Guyken.

Brian Smits: “Je zit continu vooraan als het om nieuwe kennis gaat”


Brian Smits werkt als trainer-adviseur bij het Centrum voor Opleiding en Vorming Brandweer van NIPV. Een van zijn taken is het opleiden van de nieuwe generatie brandweerofficieren. “Je merkt hier hoe de ‘kenniscirkel’ werkt: alles wat op straat gebeurt of uit onderzoeken naar voren komt, keert terug in de opleiding.” Lees het volledige interview met Brian.

Bekijk onze actuele vacatures

Tactisch inkoper
Vacature31-05-2023
Strategisch inkoper
Vacature31-05-2023
Team ondersteuner
Vacature23-05-2023
Trainee Omgevingsveiligheid
Vacature09-05-2023
Operations engineer
Vacature26-04-2023
Backend developer
Vacature26-04-2023