Traineeprogramma bij NIPV

Het tweejarig traineeprogramma van NIPV combineert een boeiende en dynamische werkplek met een ontwikkeltraject in een groep van trainees. Als trainee orienteer je je breed op het werkterrein fysieke veiligheid en op de spelers die actief zijn in het veiligheidsveld. Leren op het werk, werken aan de persoonlijke ontwikkeling en kennis opdoen staan centraal.

Trainees van NIPV, voorheen IFV.

Afhankelijk van je profiel en interesse, ga je aan de slag voor een van de diensten van NIPV. Je krijgt daarnaast een gevarieerd programma aangeboden dat bestaat uit studiedagen, ontwikkelbijeenkomsten, ervaringsdagen en out of the box momenten. Een mooie manier om kennis te maken met NIPV en het veiligheidsveld.

Het programma

Je maakt deel uit van een groep trainees en samen combineer je werken en leren in een tweejarig traineeprogramma. In de eerste maanden van je traineeship leer je onze organisatie en elkaar kennen door introductie-activiteiten en werk je mee aan diverse projecten en programma’s binnen NIPV. Door mee te werken aan verschillende projecten, leer je ook de veiligheidsregio’s en hun veiligheidspartners kennen. Je oriënteert je dus breed op het werkterrein fysieke veiligheid en in het veiligheidsveld. Je krijgt zicht op onderlinge verbanden, werkprocessen en bestuurlijke verhoudingen. Daarna ga je werken voor een van onze diensten die traineeplaatsen beschikbaar hebben.

Introductie en opleiding

Als trainee werk je 80% van je tijd aan lopende opdrachten, en afhankelijk van je kwaliteiten en mogelijkheden, op termijn ook als projectleider. Daarnaast volg je gedurende de gehele periode gemiddeld een halve dag per week een traineeprogramma.

Het traineeprogramma bestaat uit een combinatie van studiedagen, onderzoeksactiviteiten, ontwikkelingsbijeenkomsten, ervaringsdagen en out-of-box momenten. Je maakt kennis met de functies, de structuur en de werkprocessen binnen NIPV en in veiligheidsregio’s. En met de positie die je daarbinnen als trainee inneemt en de vaardigheden die je nodig hebt.

Het programma bestaat uit een generiek gezamenlijk deel, meestalop vrijdagen, en een flexibel deel voor persoonlijke ontwikkeling (samen gemiddeld een halve dag per week). Beiden sluiten aan op de praktijk.

Het generieke deel bestaat o.a. uit thematische masterclasses op aspecten van de fysieke veiligheid, projectmanagement of presenteren. Maar er is ook ruimte voor kennismaking met de veiligheidsregio’s, bedrijfsbezoeken en informele bijeenkomsten.

Voor het flexibele deel stel je een persoonlijk ontwikkelplan op. In overleg met de traineecoördinator geef je invulling aan jouw persoonlijke opleidingsbehoefte. Het kan gaan om het trainen van vaardigheden, intervisie, cursussen, congresbezoeken, netwerkbijeenkomsten of stages in een veiligheidsregio.

Begeleiding

Tijdens het programma word je begeleid door de traineecoördinator en leidinggevenden en mentoren uit de diensten. De verantwoordelijk leidinggevende uit de dienst waar je als trainee werkt voert de functioneringsgesprekken met je en beoordeelt je functioneren aan het eind van het programma.

Contact met andere trainees

Op de gezamenlijke traineebijeenkomsten heb je veel gelegenheid om met de andere trainees ervaringen uit te wisselen. Dankzij deze uitwisseling bouw je een uitgebreid netwerk op waarvan je ook na je traineeperiode veel profijt zult hebben.

Na je traineeperiode

Na de traineeperiode ben je zelf verantwoordelijk voor het vinden van een baan. Als je een goede beoordeling hebt gekregen, mag je als interne sollicitant reageren op vacatures bij NIPV. Daarnaast geven wij je een positieve referentie mee die je kunt inzetten binnen het netwerk dat je tijdens je traineeperiode hebt opgebouwd.

Arbeidsvoorwaarden

Als trainee krijg je een tijdelijke aanstelling van twee jaar. Je wordt ingeschaald in schaal 9. Je werkt bij voorkeur 36 uur per week, maar 32 uur per week is soms ook mogelijk.

Meer informatie