Stageopdracht Data-analyse

Waar ga je werken?

Volg je een data-gerichte hbo-opleiding? Ben je nieuwsgierig naar het veiligheidsdomein? Wil je ervaring opdoen in data-analyse binnen een Agile werkomgeving? Dan is het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid op zoek naar jou! 

Het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid NIPV is het kennisinstituut dat de veiligheidsregio’s, Ministerie van Justitie en Veiligheid (en andere Rijkspartners) en crisispartners met elkaar verbindt. Zij neemt daarin de rol van netwerkregisseur. Klimatologische, digitale, maatschappelijke en internationale ontwikkelingen zorgen voor een snel veranderende wereld. Onze missie is dat wij het publieke kennisinstituut voor crisisbeheersing en brandweerzorg zijn, dat staat voor een veilig en veerkrachtig Nederland met samenwerkingen in Nederland en in Europa. 
Werken in divers samengestelde teams maakt ons beter, het werk leuker en interessanter: we handelen vanuit besef van en respect voor ieders eigenheid. We willen dat iedereen zich gezien, gehoord en betrokken voelt. Dat begint met een inclusieve houding en includerend gedrag en daar gaat bewustwording aan vooraf. Wij beseffen dat dit een voortdurend proces is, omdat ook de wereld om ons heen constant verandert.

Vakgroep Datawetenschappen
Data- en informatiegestuurd werken speelt een grote rol binnen een veilig en weerbaar Nederland. In recente crises zijn betrouwbare, onafhankelijke data en de duiding daarvan van groot belang gebleken. De vakgroep datawetenschappen draagt zorg voor betrouwbare data en statistieken over crisisbeheersing en brandweerzorg en voert data-onderzoek uit voor veiligheidsregio’s, rijksoverheid en crisispartners. 

De data-analisten uit de vakgroep Datawetenschappen werken in een scrumteam nauw samen met BI-specialisten. Gezamenlijk bieden ze de veiligheidsregio's en hun crisispartners kennis, techniek en ondersteuning op het gebied van business intelligence (BI), data en data-analyse. Hierdoor kunnen zij hun taken beter voorbereiden en uitvoeren. Ook onze lectoren en onderzoekers uit de overige vakgroepen hebben behoefte aan data en inzichten om vragen te beantwoorden en handelingsperspectief te bieden voor de dagelijkse praktijk van brandweerzorg en crisisbeheersing.

Voor de periode september 2023 tot 1 februari 2024 zijn wij op zoek naar een stagiair voor 24-36 uur per week.

 

Organisatie
Vakgroep Datawetenschappen
Locatie
Arnhem
Aantal uren
36

Wat ga je doen ?

Je draait mee in een scrum-team dat bestaat uit data-analisten en BI specialisten en helpt mee met het oplossen van datavraagstukken. Dat kan (afhankelijk van je skills en interesses) zijn door het bouwen van dashboards in PowerBI, of door een analyse uit te voeren op een set aan data van bijvoorbeeld de meldkamer of brandonderzoekers. Wij bieden je een echte hands-on ervaring binnen ons BI-Team en onze rol in het veiligheidsdomein. 

 •  Je werkt mee aan verschillende projecten binnen ons SCRUM-team;
 •  Je voert data-analyses uit op data van de meldkamers, brandonderzoeken, en gekoppelde bronnen;
 •  Je iaakt data visualisaties en dashboards voor onze in- en externe opdrachtgevers om inzicht te geven in de data.

Wie ben jij?

 •     Je volgt een data-gerichte opleiding op een hbo.
 •     Je hebt een passie om diep de data in te duiken en te begrijpen.
 •     Je kunt zelfstandig taken uitvoeren.
 •     Je wilt in een scrum-team werken.
 •     Je bent communicatief vaardig.
 •     Je bent creatief.

Competenties 
 •     Je kunt programmeren in Python of R.
 •     Je bent bekend met data-analyse en de verschillende stappen daarbinnen.
 •     Je kunt je goed uitdrukken in de Nederlandse taal.
 •     Ervaring met MS PowerBI is een pré.

Wat bieden wij jou?


Een uitdagende stageopdracht binnen een stimulerende en collegiale werkomgeving. Vanzelfsprekend ontvang je hiervoor een passende vergoeding. Het gaat om een stage voor 24-36 uur per week, voor de periode september 2023 – februari 2024. Als er vanuit je opleiding een andere periode gewenst is, dan is dit uiteraard bespreekbaar. 

Interesse?


Voor meer informatie kun je contact opnemen met Kim de Valk (senior data-analist / projectleider)
op 06-40869181. Heb je belangstelling voor de stageopdracht en pas je binnen het profiel? Solliciteer dan snel door op de button solliciteren te klikken. Wij ontvangen je brief met curriculum vitae graag uiterlijk 5 juni. De gesprekken vinden plaats op 15 juni.