Meeloopstage Kenniscentrum Voorrangsvoertuigen/vakgroep brandweerzorg

Waar ga je werken?

Volg je een hbo-/wo-opleiding en heb je affiniteit met de hulpdiensten en het verkeer? Dan is het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid op zoek naar jou!  

Het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid NIPV is het kennisinstituut dat de veiligheidsregio’s, Ministerie van Justitie en Veiligheid (en andere Rijkspartners) en crisispartners met elkaar verbindt. Zij neemt daarin de rol van netwerkregisseur.

Klimatologische, digitale, maatschappelijke en internationale ontwikkelingen zorgen voor een snel veranderende wereld. Onze missie is dat wij het publieke kennisinstituut voor crisisbeheersing en brandweerzorg zijn, dat staat voor een veilig en veerkrachtig Nederland met samenwerkingen in Nederland en in Europa. 

Werken in divers samengestelde teams maakt ons beter, het werk leuker en interessanter: we handelen vanuit besef van en respect voor ieders eigenheid. We willen dat iedereen zich gezien, gehoord en betrokken voelt. Dat begint met een inclusieve houding en includerend gedrag en daar gaat bewustwording aan vooraf. Wij beseffen dat dit een voortdurend proces is, omdat ook de wereld om ons heen constant verandert.

Het Kenniscentrum Voorrangsvoertuigen is de verbindende factor tussen overheden, hulpverleningsdiensten, verkeersveiligheidsorganisaties, opleiders en overige betrokkenen. Het doel is samen te werken aan een veilige, vlotte, voorspelbare en verantwoorde doorstroming van voorrangsvoertuigen in het verkeer. Dit doen we door informatie, kennis en expertise over voorrangsvoertuigen te verzamelen en te delen met het veld.  

Voor de periode 1 september 2023 – 1 februari 2024 zijn wij op zoek naar een stagiair voor 32-36 uur per week.

Organisatie
Vakgroep Brandweerzorg
Locatie
Arnhem
Aantal uren
36

Wat ga je doen ?

De stage bestaat uit het meewerken aan de projecten van het Kenniscentrum Voorrangsvoertuigen. Het gaat dan bijvoorbeeld om gegevens verzamelen van ongevallen met voorrangsvoertuigen, het schrijven van nieuwsbrieven en het meewerken aan een experiment over de invloed van zwaailicht en sirene op de rijtijden van hulpverleningsvoertuigen. Je werkt in een klein en enthousiast projectteam aan de diverse projecten. Je onderhoudt contacten met onder andere politie, brandweer en ambulance. Een beschrijving van de projecten waar je aan mee zult werken vind je op onze website.

Naast de werkzaamheden voor het kenniscentrum, werk je mee aan de dataverzameling van de projecten Fatale Woningbranden en Reddingen bij brand.

 •     Je verzamelt gegevens over ongevallen met voorrangsvoertuigen 
 •     Je denkt mee bij onderzoeksopzetten 
 •     Je helpt bij de analyse en rapportage van de diverse projecten
 •     Je helpt bij de uitvoering van experimenten
 •     Je schrijft mee aan nieuwsbrieven Je verzamelt gegevens over fatale woningbranden
 •     Je verzamelt gegevens over reddingen door de brandweer
 •     Je notuleert bij project-overleggen en vergaderingen

Wie ben jij?

 •    Je bent enthousiast 
 •    Je kunt goed zelfstandig werken
 •    Je kunt goed samenwerken 
 •    Je ziet niet op tegen uitdagingen en zet je volledig in
 •    Je hebt affiniteit met de hulpdiensten en/of verkeer
 •    Bij voorkeur heb je al enige ervaring met data verzamelen

Competenties 
 •     Samenwerken
 •     Analyseren
 •     Rapporteren

Wat bieden wij jou?

Een uitdagende stageopdracht binnen een stimulerende en collegiale werkomgeving. Vanzelfsprekend ontvang je hiervoor een passende vergoeding. Het gaat om een opdracht/stage voor 32-36 uur per week, voor een periode van 5 maanden.


 

Interesse?


Voor meer informatie kun je contact opnemen met Margo Karemaker, projectleider van het kenniscentrum Voorrangsvoertuigen, via margo.karemaker@nipv.nl.  Heb je belangstelling voor de stageopdracht en pas je binnen het profiel? Solliciteer dan snel door op de button solliciteren te klikken. Wij ontvangen je motivatiebrief met curriculum vitae graag uiterlijk 5 juni. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 27 juni.