Senior Projectleider (collegiale detachering)

Waar ga je werken?

Het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid NIPV is hét kennisinstituut voor crisisbeheersing en brandweerzorg dat de veiligheidsregio’s, Ministerie van Justitie en Veiligheid en crisispartners met elkaar verbindt. Klimatologische, digitale, maatschappelijke en internationale ontwikkelingen zorgen voor een snel veranderende wereld. Of het nu gaat om opschalen voor een natuurramp of de opvang van Oekraïense vluchtelingen, NIPV verbindt de juiste kennis en mensen aan actuele uitdagingen. Dat doen we met een breed pakket aan diensten, zoals onderzoek en opleidingen op het vlak van brandweerzorg en crisisbeheersing, informatievoorziening, ondersteuning van het Veiligheidsberaad
en het verzorgen van het juiste, specialistische materieel.

Het team Landelijke middelen draagt bij aan de instandhouding van divers landelijk materieel, voorraden en systemen, inclusief een piketfunctie om de middelen en materieel uit te kunnen leveren op het moment dat dat nodig is. Deze instandhouding wordt gebaseerd op gezamenlijke risicogerichte scenario’s. Hieruit kan worden bepaald op wat voor grond het materieel, de voorraden en systemen in stand moeten worden gehouden. Tevens worden de bijzondere politiemiddelen beheerd in opdracht van de Nationale Politie.

Wat ga je doen?

Als projectleider bij NIPV krijg je een unieke kans om een essentiële rol te spelen in het ontwerpen en implementeren van een visie voor de toekomst van de organisatie op het gebied van logistiek. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van het projectplan en de realisatie van de visie om de groeiende complexiteit en dynamiek van de logistieke markt en veranderende eisen van onze opdrachtgevers aan te pakken. Je gaat onderzoek doen naar de logistieke processen binnen het NIPV met behulp van de IST-SOLL-GAP analyse. Je zorgt ervoor dat het projectteam goed functioneert en het project binnen de gestelde termijnen wordt afgerond.
Onder je verantwoordelijkheden vallen onder andere:

 • Het effectief en efficiënt leiden, coördineren en implementeren van het project.
 • Het aantrekken van medewerkers voor gesprekken en de projectteams.
 • Het verbeteren van interne processen en efficiëntie.
 • Het opzetten van een actiecentrum voor logistiek.

Wie ben jij?

Jij bent een ervaren projectleider met ervaring, kennis en kunde om projecten efficiënt en effectief te leiden van A tot Z. Je hebt een proactieve en innovatieve instelling. Je weet hoe je effectief kunt communiceren met interne en externe belanghebbenden en hebt uitgebreide kennis van logistieke processen en systemen. Met jouw ervaring en kennis ben je in staat om veranderingen te realiseren, de positie van NIPV in de markt te versterken en de efficiëntie te verhogen, wat zal leiden tot tevreden klanten en groei van de organisatie.

Verder beschik je over:

 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding, bij voorkeur in de richting van Logistiek of Supply Chain Management.
 • Minimaal vijf jaar ervaring in een vergelijkbare functie en kennis van logistieke processen en systemen.
 • Je beschikt over uitstekende communicatie-, organisatorische en leiderschapsvaardigheden.
 • Je bent in staat om effectief te werken in een complexe en dynamische omgeving.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende functie binnen een stimulerende, collegiale en ondernemende omgeving.
 • Een detacheringscontract voor de duur van 12 maanden.
 • Je behoudt je arbeidsvoorwaarden zoals die met de veiligheidsregio overeen zijn gekomen.
 • De functie is gewaardeerd op schaal 12. Een toelage tot dit niveau is op basis van jouw ervaring mogelijk.
 • Aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

We realiseren ons dat we alleen tot mooie resultaten kunnen komen als collega’s plezier hebben in hun werk. Wij vinden we het ook belangrijk dat al onze collega’s een goede werk/privé balans hebben en zich kunnen blijven ontwikkelen. Daarom werken we met flexibele werktijden en is onze werkweek 36 uur. Dit doe je deels vanuit huis en deels op kantoor.

De functie kan alleen worden ingevuld op basis van collegiale detachering vanuit de Veiligheidsregio.

Interesse?

Heb je belangstelling voor de functie? Vraag dan eerst medewerking van jouw werkgever.

Je kunt tot en met 29 mei 2023 reageren door jouw CV en motivatie o.v.v. Senior Projectleider vacaturenummer 230527 te sturen naar inhuur@nipv.nl.

Heb je nog vragen over de vacature? Soufiane Benslimane, Teammanager Landelijke Middelen helpt je graag verder. Je kunt hem bereiken via +31 6 3859 5338. Wil je meer weten over de
sollicitatieprocedure? Dan staat Mirjam Tomassen, ondersteuner externe inhuur, je graag te woord via+31 657546203.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 23.


Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geplaatst. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.