IT/Data

“Met de kracht van data werken aan een veilig en veerkrachtig Nederland.”


Waar ga je werken?

Het team Data/Informatie is de IT-tak van NIPV. Hier beheren we en faciliteren we diverse landelijke informatievoorzieningen voor de veiligheidsregio’s en crisispartners. Denk aan het Landelijk Crisis Management Systeem (LCMS) en Slachtofferinformatiesystematiek (SIS).

We implementeren en onderhouden deze applicaties en ontwikkelen ze door. Ook ondersteunen we het gebruik ervan bij alle organisaties. Belangrijk, want ze houden de primaire processen van veiligheidsregio’s en de overige crisispartners gaande. Ons werk is dus rechtstreeks van belang bij incidenten en in crisissituaties.

bart de jonge voor een bord

Als je bij Data/Informatie aan de slag gaat, help je mee met het doorontwikkelen en onderhouden van de front-end- en back-end-systemen die onderdeel zijn van deze applicaties. In ons agile werkende team denk je mee over functionele en technische veranderingen die bijdragen aan de openbare orde en veiligheid.

Als front-end of back-end developer communiceer je ook met niet-technische stakeholders en kun je van planning tot deployment complexe functionaliteiten opleveren, individueel of in teamverband.  Daarnaast produceer je behalve code ook de geautomatiseerde testen die het correct werken van je code bewijst.

bart de jonge

“Samen, met hoge ambities, voor betrouwbare software voor de crisisbeheersing”

Bart de Jonge, DevOps Engineer en Systeembeheerder InfoSys

Als operations engineer richt je je op de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van onze systemen, via een zo gestandaardiseerd mogelijke wijze van provisioning middels infrastructure as code. Je bouwt deployment pipelines om onze software op geautomatiseerde wijze naar verschillende pipelines te brengen.

silvia o connor

Silvia O’Connor: “Het is meer dan data erin, data eruit”

Silvia O’Connor werkt als QA Manager in het domein Data/Informatie bij NIPV. Haar taak is om de nieuwe functionaliteit te testen van twee systemen die elke dag de hulpverleners in het veld ondersteunen bij incidenten en calamiteiten. “Voor mij het grote verschil: ik werk aan systemen waarmee we direct mensen in nood kunnen helpen. Ik heb eerder in het bedrijfsleven gewerkt en daar stond puur het product voorop. Nu zie je het resultaat van je werk in het journaal en in de krant!” Lees hier het verhaal van Silvia.

Bekijk onze actuele vacatures

Tactisch inkoper
Vacature31-05-2023
Strategisch inkoper
Vacature31-05-2023
Team ondersteuner
Vacature23-05-2023
Trainee Omgevingsveiligheid
Vacature09-05-2023
Operations engineer
Vacature26-04-2023
Backend developer
Vacature26-04-2023