IT/Data (Informatie)

Het team IT/Data is de IT-tak van het NIPV. Hier beheren we en faciliteren we diverse landelijke informatievoorzieningen voor de veiligheidsregio’s en crisispartners. Denk aan het Landelijk Crisis Management Systeem (LCMS) en Slachtofferinformatiesystematiek (SIS).

We implementeren en onderhouden deze applicaties en ontwikkelen ze door. Ook ondersteunen we het gebruik ervan bij alle organisaties. Belangrijk, want ze houden de primaire processen van veiligheidsregio’s en de overige crisispartners gaande. Ons werk is dus rechtstreeks van belang bij incidenten en in crisissituaties.

Als je bij Data/Informatie aan de slag gaat, help je mee met het doorontwikkelen en onderhouden van de front-end- en back-end-systemen die onderdeel zijn van deze applicaties. In ons agile werkende team denk je mee over functionele en technische veranderingen die bijdragen aan de openbare orde en veiligheid.

Als front-end of back-end developer communiceer je ook met niet-technische stakeholders en kun je van planning tot deployment complexe functionaliteiten opleveren, individueel of in teamverband.  Daarnaast produceer je behalve code ook de geautomatiseerde testen die het correct werken van je code bewijst.

0+

werknemers

0

opleidingen

0

vakgebieden